Een feestelijke nieuwsbrief editie, want het is natuurlijk de laatste maand van het jaar. Zoals je van ons gewend bent, zal er rond de Kerstdagen weer een kerstcadeau van ons op jullie kantoormatten vallen. Als je met meerdere op kantoor zit, wees dan lief om het te delen met elkaar. Een beetje warmte en saamhorigheid kunnen we deze dagen wel gebruiken met alle negatieve berichten over stijgende prijzen en koude kantoorruimtes.

In deze december nieuwsbrief besteden we aandacht aan het Centraal Diploma Register, openingstijden tijdens de feestdagen, prijsstijging en een wens voor het nieuwe jaar!

Veel leesplezier,

namens het hele team van Ascend examengroep B.V.

_____________________________________________

Over het Centraal Diploma Register

We krijgen van opdrachtgevers, maar ook van kandidaten die net geslaagd zijn, vaak de vraag hoe het zit met het Centraal Diploma Register.

In dit register, afgekort CDR, kun je nagaan of iemand een geldig VCA- en/of SOG-diploma heeft. De diplomahouder kan zelf in het CDR controleren tot wanneer het diploma geldig is en weet daardoor wanneer het tijd is voor een vernieuwing van het VCA of SOG.

Opdrachtgevers kunnen ook controleren of hun werknemers in het CDR staan. Zij weten daardoor zeker dat deze persoon een geldig VCA en/of SOG heeft.

Per 16 december 2022 is er een vernieuwde website van het CDR online en daar worden meerdere certificeringen gekoppeld. Op die manier is het nog overzichtelijker voor werkgevers welke certificeringen hun medewerkers al gehaald hebben.

Let op dat buitenlandse diploma’s en gelijkwaardige diploma’s niet in het CDR staan, het gaat alleen om de Nederlandse certificeringen.

Pasjes en diploma’s blijven bij ons in de totaalprijs

We willen graag benadrukken dat bovenstaande CDR het enige systeem is waar je kunt zien of iemand in het bezit is van een VCA of SOG certificering. We worden wel eens gebeld door bedrijven of wij kunnen controleren of iemand zijn pasje of diploma geldig is. Binnen de branche blijft fraude een gevoelig onderwerp en komt helaas nog steeds voor. Een vals pasje of nagemaakte diploma kan dus voorkomen. Wij raden bedrijven altijd aan om te controleren in het CDR of hun werknemer daarin staat.

De geslaagde kandidaten krijgen van ons een diploma en bijbehorend pasje. Onze opdrachtgevers geven aan dat ze dat heel fijn vinden. Het tonen van een pasje bij de entree is bij sommige bedrijven zelfs verplicht. Bedrijven binnen de uitzend- en detacheringbranche hechten vaak waarden aan de diploma’s die in het dossier gestopt kunnen worden. Hetzelfde geldt voor scholen, die hun studenten vaak met hun diploma op stage kunnen laten gaan.  

In de sector hebben we gezien dat sommige examenbureaus aparte prijzen rekenen voor pasjes en diploma’s. Bij ons blijven de diploma’s en pasjes in de totaalprijs zitten, ook in het nieuwe jaar.

_________________________________________

Prijsverhoging is bepaald – volgt via de mail

In de afgelopen twee nieuwsbrieven hebben we het steeds aangekondigd en ook deze keer maken we er een melding van. Iedereen ontvangt deze maand via de mail een nieuwe tarievenlijst van Ascend examengroep B.V. We moeten omhoog met onze prijzen, omdat de afdracht voor ons hoger wordt. We hebben onze verhoging zo minimaal gehouden, want we weten dat alles de komende maanden omhoog gaat. We hopen bedrijven tegemoet te zien door de VCA en SOG met redelijke bedragen te verhogen.

Openingstijden tijdens de feestdagen

We zijn vrijdag 24 december 2022 zoals gewoonlijk tot 17.00 uur te bereiken.

Het weekend van 25 en 26 december 2022 zijn we gesloten.

Maandag 27 december tot en met vrijdag 30 december zijn we met minimale bezetting op kantoor. Het kan daardoor zijn dat het iets langer duurt voor we je telefonisch te woord kunnen staan. In die week staan er tot op heden nog geen examens gepland, maar onze examinatoren zijn gewoon beschikbaar. Wil je nog een examen plannen in die week, neem dan contact met ons op.

Zaterdag 31 december en zondag 1 januari zijn we gesloten.

________________________________________________

Kerstcadeau is duurzaam dit jaar!

Elk jaar doen we rond de feestdagen iets voor een goed doel of dragen ons steentje bij aan een duurzamere wereld. Dit jaar hebben we gekozen voor een ontzettend lekker en fairtrade kerstcadeau.

Het cadeau dat je van ons ontvangt draagt bij aan 13 kilo minder voedselafval. Wist je dat bijna 9% van ons eten jaarlijks ongebruikt in de afvalbak verdwijnt? Dat is ruim 34 kilo voedsel per persoon per jaar dat verspild wordt. Als je alle huishoudens in Nederland bij elkaar optelt, dan is dat 590 miljoen kilo (!!) aan voedsel.

De volgende keer dat je in de koelkast op kantoor kijkt, kijk dan welke salades en kaas er als eerst gegeten moet worden. En dat pak chocolademelk, deel het uit aan je collega’s als het te veel voor jou alleen is. Samen zorgen we ervoor dat we minder voedsel verspillen.

Bijkomend voordeel van ons kerstcadeau, je mag het meteen opeten!

Fijne feestdagen en alvast een fantastisch 2023

We begonnen onze brief dat we er graag een feestelijke editie van wilde maken, dus we sluiten deze nieuwsbrief met een denkbeeldige doos glitters en confetti af!

We willen jullie allemaal bedanken voor afgelopen jaar. Wij zijn blij dat we weer zoveel mensen hun VCA en/of SOG behaald hebben.

Wij kijken terug naar een jaar waarin we naar Polen, Portugal, Kroatië en Turkije zijn gereisd voor examens en hebben veel zin om internationaal te gaan groeien. In Nederland zien we ook nieuwe bedrijven die hun examens bij ons aanvragen en koesteren we alle relaties die al lange tijd bij ons examens afnemen. Ieder van jullie zijn we dankbaar voor een mooi 2022 en kijken uit naar 2023.

We wensen jullie een jaar vol goede energie en wij vertrouwen erop dat we jullie allemaal in het nieuwe jaar weer mogen zien.

Fijne feestdagen en een gelukkig 2023, Team Ascend examengroep B.V.