Beste lezer,

Onze nieuwsbrief is net zo kleurrijk als de blaadjes aan de bomen deze herfst. We hebben verschillende onderwerpen waar we je graag van op de hoogte willen brengen. We gaan afscheid nemen van een van onze vaste dames op kantoor en er zijn veranderingen met betrekking tot de examenmomenten.

Wij wensen je veel leesplezier,
Team Ascend examengroep B.V.

___________________________________

We nemen afscheid van Tanja

Je hebt bovenstaande zin vast twee keer gelezen, maar je leest het goed. We gaan afscheid nemen van Tanja. Ze heeft met veel plezier 10,5 jaar bij ons gewerkt en we gaan haar dan ook missen op kantoor. Tanja heeft een nieuwe uitdaging gevonden.  
 
Het is allemaal erg snel gegaan en Tanja is per 26 oktober 2022 niet meer bij ons op kantoor werkzaam. Ze gaat nog genieten van een welverdiende vakantie. Je mag natuurlijk altijd een leuk mailtje sturen om Tanja te bedanken (administratie@ascendexamen.nl), wij zorgen ervoor dat ze deze te lezen zal krijgen.
  
Wij gaan met de dames van kantoor in november uiteten met Tanja en hopen dat ze nog eens langskomt voor een kop koffie (met chocolademelk, zoals Tanja deze graag in de middag drinkt). Wij wensen haar in ieder geval ontzettend veel werkplezier in haar nieuwe functie!

Team op kantoor
 
Nu je Tanja haar stem aan de telefoon moet gaan missen, krijg je vaker Annemieke, Ruby of Petra aan de lijn en examenleidster Nicole zal op kantoor te vinden zijn. Als je selectief bent in wie je aan de telefoon wil hebben, sla dan onderstaande weekschema op.
 
Maandag           :             Ruby, Petra en Annemiek (alleen in de ochtend)
Dinsdag            :             Annemieke en Petra
Woensdag         :             Nicole, Annemieke en Petra
Donderdag        :             Annemieke en Petra
Vrijdag              :             Ruby en Petra
In het weekend zijn we alleen bereikbaar als je een examen bij ons gepland hebt staan of via het mobiele nummer van Petra.
 
We gooien er meteen een melding in voor de Kerstvakantie. We zijn dit jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw gesloten. Als er spoedvragen zijn, dan is Petra via de mail of telefonisch te bereiken.

____________________________________

Jaarplanning onderhoud 2023
 
Afgelopen jaar was er een wisselend schema voor het onderhoud aan de examensystemen. Dat is door de examenbureaus (en de klanten) als vervelend ervaren. Het was onduidelijk wanneer het systeem wel of niet zou werken. Gelukkig is er in 2023 een strak onderhoudsschema. Elke 3e zaterdag in de maand wordt er onderhoud aan de systemen uitgevoerd, dit houdt in dat wij die zaterdagen GEEN examen laten plaatsvinden.

Mocht je enthousiast alle zaterdagen meteen in je agenda willen zetten. Het gaat om:
Zaterdag: 21 januari 2023, 18 februari 2023, 18 maart 2023, 15 april 2023, 20 mei 2023, 17 juni 2023, 15 juli 2023, 19 augustus 2023, 16 september 2023, 21 oktober 2023, 18 november 2023 en 16 december 2023. (Mocht er een datum veranderen, dan laten we dat uiteraard weten.)

_______________________________

Geen tweede examenmoment meer op dezelfde dag

In onze laatste nieuwsbrief maakten wij bekend dat de stelselpartners SSVV, eX:plain, Stichting Examenkamer hebben vastgesteld dat er een Tombola effect is als er meerdere examens voor dezelfde kandidaat worden aangevraagd op dezelfde dag. Het is daarom dat zij hebben vastgesteld dat er GEEN 2de examen meer ingepland mag worden op DEZELFDE dag.
 
Wij hanteren deze regel sinds juni 2022, zodat onze klanten ‘gewend’ kunnen raken aan deze nieuwe regel. Wij willen in deze nieuwsbrief nogmaals benadrukken dat dit NIET vanuit ons bepaald is, maar vanuit de stelselpartners. Wij willen graag onze examens blijven uitvoeren en volgen daarom de regels.
 
Wij begrijpen dat het vervelend is dat deze regel gehanteerd moet worden, zeker bij kandidaten die maar kort in Nederland zijn of doelgroepen waarbij de zenuwen vaak hoog opspelen. We denken graag met je mee hoe we herkansingen op een gepaste manier kunnen inplannen.

Examens in Europa en buiten Europa

We krijgen vaker het verzoek voor examens in het buitenland. Het is ontzettend fijn dat steeds meer bedrijven ons weten te vinden voor de internationale examens.  
 
We merkten echter dat het onbekend is bij aanvragers dat voor examens buiten Europa hogere kosten zijn die wij moeten doorberekenen vanuit SSVV. Buiten Europa is er namelijk een verplichte 100 % controle tijdens alle examenmomenten. Dit wordt gehanteerd om fraude tegen te gaan.
 
Als je een aanvraag wil doen voor een examen buiten Europa, stuur ons dan een mail voor de actuele prijzen.

___________________________________

Prijsverhoging vanuit SSVV

Wij hebben voor 2023 de nieuwe prijslijsten vanuit het SSVV gekregen en gaan deze kosten doorberekenen. In de laatste nieuwsbrief van dit jaar zullen we de nieuwe prijzen bekend maken. Houdt er rekening mee dat dus alle prijzen iets omhoog gaan.

_________________________________

Proefexamen nu in meerdere talen beschikbaar

De meeste opleiders maken gebruik van de proefexamens. Wij raden vaak particuliere kandidaten aan om eens een proefexamen te maken. Het haalt meestal een stuk van de zenuwen weg en geeft goed weer hoe het werkelijke examen zal verlopen.
 
Mocht je de proefexamens nog niet kennen, via deze directe link (https://www.vcainfra.nl/proefexamens/)  kom je op de website terecht waar je het proefexamen kunt oefenen. Voorheen waren de proefexamens alleen in een select aantal talen beschikbaar. Wij zijn erg blij dat dit nu vergroot is naar 18 talen.

_______________________________

Tot de volgende nieuwsbrief 

Wij danken je voor het lezen van deze nieuwsbrief. Mocht je nog vragen hebben dan kun je die mailen naar ruby@ascendexamen.nl Zij zal jouw vragen op maandag of vrijdag beantwoorden. 

We wensen iedereen een hele goede werkweek toe.

Team Ascend examengroep B.V.