Beste relatie, 

De blaadjes aan de bomen kleuren in onze mooie donkerrode huisstijl; de herfst is in aantocht! Dus tijd om een kop thee of koffie te pakken, die lekkere warme wollen kantoorsokken uit de kast te trekken en onze nieuwsbrief voor een heerlijke dosis positieve berichten.  

Veel leesplezier,
Team Ascend examengroep B.V.


Geen Corona QR code check nodig

Wij zijn blij dat we geen krampachtige bewegingen meer hoeven te maken bij het controleren van de IDā€™s en mensen begeleiden naar hun tafel. De 1,5 meter Coronamaatregel is per 25 september 2021 komen te vervallen. We mogen daardoor alle goedgekeurde examenopstellingen weer in acht nemen, waarbij meerdere mensen aan een tafelblok kunnen zitten.

Op dit moment hebben wij geen examenlocaties waar een Corona QR code meldplicht geldt. Mocht een locatie dit wel hebben, dan worden de kandidaten en examenleider daar van te voren over ingelicht. Wij zorgen uiteraard dat onze examenleider voldoet aan de eisen die daarvoor gesteld worden.


Buitenlandse examens gaan door

De meeste examenleiders zijn gevaccineerd en de grenzen binnen Europa zijn grotendeels open, dus wij stappen weer op het vliegtuig naar onze vaste locaties in Portugal en Polen.

Begin van deze maand hebben we ook Littouwen in ons internationaal lijstje erbij mogen zetten. In november vliegen we naar KroatiĆ« en Engeland. Nog even en de KLM-medewerkers kennen onze voornamen uit hun hoofd.

Wij zijn ontzettend blij dat we weer naar het buitenland toe kunnen en dat alle internationale locaties meedenken over hoe we het beste de examens kunnen afnemen. In alle landen gelden weer andere regels met betrekking tot Corona, hierdoor moeten we wel meer uitzoeken van te voren. 

Samenwerking met Business Plaza

We staan sinds deze zomer met nieuwsitems en blogs op de website van Business Plaza Amerstreek. Het eerste artikel gaat over het feit dat wij zien dat steeds meer technische (praktijk)opleidingen hun studenten VCA examens laten doen. Het is ontzettend fijn om te zien dat veiligheid op de werkvloer serieus wordt genomen. 

Het tweede blog is vorige week geplaats en gaat over zakelijk reizen met alle Corona-maatregelen. Je kunt alle links van de nieuwsitems en blogs vinden op onze eigen website : Ascend examengroep B.V. in de media

Om te vieren dat we deze leuke samenwerking aangegaan zijn met Business Plaza, hebben we een aanbieding die geldig is tot en met 31 oktober 2021.We vinden het leuk om nieuwe bedrijven aan te trekken en de kleinere bedrijven, die mogelijk door Corona in problemen zijn gekomen, tegemoet te komen. We geven een korting van 10 euro op de afname van VCA Nederlands e-learning en 1x een VCA basis of VOL Nederlands examen op onze locatie in Oosterhout (NB). Een maximaal aantal van 4 deelnemers per bedrijf. 


VCA Infra Onderhoudsschema 2022 

Het lijkt nog wat vroeg, maar je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. Het onderhoudsschema van VCA Infra is bekend gemaakt. 

Onderhoud is belangrijk om alle systemen soepel te laten lopen. Grotendeels gaat dat ook goed, al was er een paar weken geleden een landelijke storing en moesten vele examenbureaus hun examens annuleren. VCA Infra wil dat soort storingen natuurlijk voorkomen. Zij voeren daarom periodiek onderhoud uit aan het registratiesysteem (VRA) en het toetssysteem (QMP). 


Extra test-vraag in examens VCA VOL Nederlands
 
Dit jaar zijn er nieuwe examenvragen ontwikkeld voor de VCA-examens. Om de kwaliteit van deze examenvragen te kunnen beoordelen krijgen kandidaten van een VCA VOL Nederlands examen tussen 1 november en 15 november een extra test-vraag. Het examen zal bestaat uit 71 vragen, maar de test-vraag telt uiteraard niet me in de score van de test. De testvraag heeft dus geen invloed op het aantal te behalen punten en de cesuur wordt over de 70 reguliere examenvragen berekend.

Tot de volgende keer
Wij wensen jullie een goede herfstperiode toe. We houden jullie natuurlijk op de hoogte als er iets nieuws te melden is.

Nog een belangrijk punt, houdt er rekening mee dat Petra van 14 oktober tot en met 29 oktober 2021 op vakantie is en daarna naar KroatiĆ« voor examens tot en met 1 november. Wij gunnen haar een welverdiende vakantie, dus als je vragen hebt bel dan met Tanja of Annemieke. Die zijn aanwezig op kantoor. 

Team van Ascend examengroep B.V.