Regelmatig posten wij op Amerstreek Business Plaza blogs en nieuwsberichten. Op deze pagina vind je alle berichten bij elkaar. De meest recente berichten staan altijd bovenaan. De directe link wordt onder een kleine introductie weergegeven. Wij wensen je veel leesplezier.  

Geplaatst op 3 februari 2022 : Kom en eet gezellig onze koelkast leeg

Wij krijgen elke week verschillende nationaliteiten over de vloer en reizen voor onze VCA-examens regelmatig naar Europese landen. Wij merken dat het een groot verschil maakt of een kandidaat bijvoorbeeld Italiaans of Pools is. Twee weken geleden maakten een van de internationale kandidaten het wel heel bond en daardoor kwamen we op het onderwerp voor dit blog. Mocht je trouwens zelf werken met internationale klanten, dan lezen we graag in de reactie hoe jij dat ervaart.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VIA DEZE DIRECTE LINK 

https://amerstreekbusinessplaza.nl/blog/item/kom-en-eet-gezellig-onze-koelkast-leeg 

Geplaatst op 14 december 2021 : Wat geef jij deze Kerst cadeau aan je klanten? 

Het is weer de tijd van het jaar dat je na gaat denken over hoe je klanten, collega’s en medewerkers kan bedanken voor het afgelopen jaar. En wat voor een jaar was het! Lange tijd konden we niet naar onze internationale locaties om examens af te nemen. In Nederland werd een heel aantal examens uitgesteld, waardoor het onzeker was wanneer de examens werkelijk uitgevoerd konden worden. Toch, als je dan de decembermaand weer in gaat, lijkt er een soort serene rust te ontstaan.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VIA DEZE DIRECTE LINK 

https://amerstreekbusinessplaza.nl/nieuws/8-nieuws/484-wat-geef-jij-deze-kerst-cadeau-aan-je-klanten

Geplaatst op 14 oktober 2021: VCA examens in het buitenland zorgen voor extra regelwerk
Het is lange tijd niet makkelijk geweest voor onze internationale klanten, want door Corona lagen onze buitenlandse VCA examens volledig stil. Op het moment dat de landgrenzen weer open gingen, pakten wij bij Ascend examengroep B.V. onze laptops en vertrokken naar de vaste locaties in Portugal en Polen. We hadden alleen niet verwacht dat in nog geen paar maanden tijd, we daar een hele rij aan andere locaties bij op konden tellen. Het is nu bijna elke week puzzelen welke Corona-regels voor welke landen gelden.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VIA DEZE DIRECTE LINK 

https://amerstreekbusinessplaza.nl/blog/item/vca-examens-in-het-buitenland-zorgen-voor-extra-regelwerk 

Geplaatst op 24 augustus 2021: Meer VCA examens op technische opleidingen 

Wist jij dat er de afgelopen jaren een flinke groei is geweest in het aantal personen met een technisch beroep in Nederland? Wij hebben deze groei zeker gemerkt bij de technische opleidingsinstellingen, want er zijn veel meer VCA examens afgenomen door ons bij praktijkscholen, middelbare beroepsonderwijsinstellingen en universiteiten.

Groei in de techniek
Volgens het techniekpact is het aantal personen met een technisch beroep in de periode van het jaar 2013 tot en met 2020 met 13% toegenomen. Er waren maar liefst 1.573.000 mensen in 2020 die een technisch beroep uitoefende. Het leukste vonden wij om te lezen dat het aandeel vrouwen in de technische sector is gegroeid. Van de technische beroepen wordt nu 14% uitgevoerd door een vrouw, dat zijn maar liefst 220.220 vrouwen die een technische functie bekleden….

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL VIA DEZE DIRECTE LINK

https://amerstreekbusinessplaza.nl/nieuws/8-nieuws/452-meer-vca-examens-op-technische-opleidingen