Beste relatie,

We hebben een aantal interessante onderwerpen voor je verzameld in deze nieuwsbrief van de maand maart. Zo krijgen de VCA examens een nieuwe lay out, de Secure Browser moet de nieuwste versie hebben, we hebben afscheid genomen van Soraya en we zijn steeds vaker in het buitenland te vinden.

Voor onze Nederlandse en buitenlandse examens zijn we op zoek naar extra handen die het werk kunnen verrichten, dus die vacature vind je ook terug in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier,

Team van Ascend examengroep B.V.

__________

Nieuwe examen lay out

Voorheen zaten de vragen aan de linkerkant en de tijdbalk aan de rechterkant tijdens het examen, maar dat gaat na 18 maart 2023 veranderen. Alle informatie gaat naar het rechter gedeelte van het scherm, zodat op het linker scherm volledig op de vraag gefocust kan worden.

Het startscherm wordt uitgebreid met een betere toelichting over het examen en de functies die daarbinnen gebruikt kunnen worden. De knoppen vorige en volgende verdwijnen van het scherm. De kandidaat kan doormiddel van het nummer aanklikken door het programma navigeren.

De beroemde gele knop aan het einde van het examen zal niet meer geel zijn. De knop om het examen af te sluiten wordt een blauwe knop.

___________

Secure Browser tegen fraudebestrijding

Het is belangrijk dat iedereen de nieuwste versie van de Secure Browser op de laptops heeft staan. Secure Browser is de software die meehelpt bij fraudebestrijding. In versie 6.1.27 werden belangrijke veiligheidsissues opgelost en daarom mag er niet met een oudere versie gewerkt worden.

Wij hebben onlangs op kantoor alle laptops geĆ¼pdatet en nogmaals gecontroleerd of de deze 6.1.27 versie op de laptops staat. Als we gebruik maken van laptops op locatie vragen wij om te controleren of de juiste versie van de Secure Browser er op staat. Het is ook belangrijk voor de opleiders van de SOG-examens om dit te controleren. De theorie examens mogen alleen nog met de nieuwste versie worden afgenomen.

Als er een nieuwe update is en wij brengen je daarvan op de hoogte, dan verwachten wij dat deze wordt aangepast. Er bestaat een kans dat je geen theorie examen tijdens het SOG kan afnemen in een oudere versie. Het examen wordt door ons niet opnieuw afgegeven als door een verouderde versie je geen examen kan doen.

Het SSVV gaat strikter erop toezien dat de nieuwste versie wordt gebruikt. Als een examenbureau een versie die ouder dan Ć©Ć©n jaar is gebruikt, dan krijgt het examenbureau een afwijking uitgedeeld van de hoogste categorie. Wij willen dit uiteraard niet laten gebeuren bij Ascend examengroep B.V. Wij danken iedereen voor jullie medewerking.

 

Buitenlandse examens

Al jaren weten buitenlandse werkgevers ons te vinden en daarom vliegen we regelmatig naar Polen en Portugal. Vorig jaar konden we daar Kroatiƫ, Italiƫ, Litouwen, Engeland en Turkije aan toevoegen. We krijgen regelmatig aanvragen voor de ABC-eilanden en Dubai. Helaas wordt dit om financiƫle redenen steeds afgekaatst.

Wij hopen dat in de toekomst er meer mogelijk is voor de verre bestemmingen. Het zou fantastisch zijn als we de buitenlandse klanten nog beter tot dienst kunnen zijn. Mocht jouw bedrijf examens in het buitenland willen aanvragen, dan kun je een mail sturen voor meer informatie.

______________________

D-controleren voor examen

We zien ontzettend veel verschillende identiteitskaarten en paspoorten voorbij komen. Identiteitskaarten binnen Europa zijn er in zoveel kleuren, maten en soorten, dat het soms moeilijk is om te achterhalen of het echt is. Er zijn zelfs nog landen waar ze met een geplastificeerd papieren pasje komen.
Het SSVV gaf de tip om op het Prado te kijken (Openbaar onlineregister van authentieke reis- en identiteitsdocumenten). Deze tip gaan wij bij Ascend examengroep B.V. in acht nemen en gaan nog beter controleren op de echtheid van de buitenlandse identiteitskaarten en paspoorten.

____________________

Pasjes en diplomaā€™s blijven inclusief

Elk examenbureau staat vrij om ervoor te kiezen hoe zij de prijsindeling maken. Er zijn examenbureaus die pas vanaf een aantal kandidaten rekenen en die pasjes en diplomaā€™s los berekenen. Wij hebben bij Ascend examengroep B.V. altijd de pasjes en diplomaā€™s inclusief gerekend in de prijs. We krijgen vaak van uitzendbureaus te horen dat er veel waarde wordt gehecht aan de diplomaā€™s, terwijl de petrochemie juist de pasjes belangrijk vindt. Op die manier kunnen werknemers bij binnenkomst snel identificeren dat zij een VCA-diploma hebben. Wij blijven daarom de pasjes en diplomaā€™s leveren voor de geslaagde kandidaten en rekenen daar geen aparte prijs voor.

Mocht je als werkgever twijfelen of jouw medewerker wel echt een diploma heeft behaald, kijk dan in het CDR. Het CDR is leidend. 

_________

Tot de volgende nieuwsbrief