Nieuwsbrief Ascend examengroep B.V

Beste relatie,

Het is zomer! Al laat de zon zich niet echt van haar beste kant zien de afgelopen dagen. Op kantoor blijven wij natuurlijk wel altijd vrolijk schijnen. 

In deze nieuwsbrief laten wij jullie de blije gezichten zien van de winnaars van de waterflessen en kondigen een nieuwe actie aan voor augustus. 

We blijven deze zomer gewoon door gaan met examens, want de meeste bedrijven hebben door de Corona genoeg VCA en SOG’s om in te halen. Zoals we in onze vorige nieuwsbrief beschreven, de dispensatieregeling was geldig tot 1 juli 2020. Alle verlopen diploma’s moeten dus vernieuwd worden. 

Ascend examengroep B.V. houdt nog altijd het opgestelde protocol in acht en we hebben nieuws over “kuchschermen”. 

Als laatst nog een speciale vermelding voor Vrouwen in de Bouw! Wij zijn ongelooflijk trots dat wij door deze leuke organisatie zijn gevraagd om mee te doen aan een interview. Deze vrijdag (vandaag dus) staat Petra op hun Facebook en 24 juli komt Ruby online. Zij laten weten wat ze er van vinden om te werken in een ‘mannenwereld’. 

Wij wensen je alvast een goed weekend,
Team van Ascend examengroep B.V.

Uitkomsten van groepsoverleg Corona maatregelen  

De Gebruikersgroep VCA, VCA Infra en Stichting Examenkamer hebben woensdag 1 juli overleg gehad over een aantal adviezen voor examenafname per 1 juli 2020.

De 1,5 meter afstand blijft van kracht. Een examenruimte moet de mogelijkheid bieden dat alle kandidaten en examenleider 1,5 meter afstand kunnen hebben van elkaar tijdens het examen.

De passeer afstand, waarbij een korte passage wordt gemaakt zoals bij het inschrijven of het afsluiten van een examen, is iets soepeler geworden. Gepaste afstand is nog steeds wenselijk, maar vanuit de groep is aangegeven dat in deze gevallen de 1,5 regel niet gehandhaafd hoeft te worden.

Wij blijven de kandidaten wel vragen om de laptops een stukje op te schuiven, omdat we bij Ascend examengroep B.V. wel graag de 1,5 meter zoveel mogelijk willen blijven hanteren. Wij blijven ook alle apparatuur desinfecteren na een examen en bij een voorleesexamen worden de koptelefoon-hoesjes weggegooid.

Als laatst is er tijdens het overleg gesproken over de “kuchschermen” die nu veel in de horeca en supermarkten te zien zijn. De groep is van mening dat een kuchscherm de capaciteit niet kan vergroten van de examengroepen. Het geldt als een fysieke afscheiding tussen statisch zittende personen, maar bij de examens is dit zeer flexibel. Kandidaten zijn nu eenmaal niet allemaal tegelijkertijd klaar.

Verloop van examens in het buitenland 

We zijn  met de auto naar Polen geweest! Petra heeft als eerste weer examens afgenomen en de trip volledig in haar eentje afgelegd. De nodige ijskoffies, energiedrankjes en zingende telefoongesprekken met haar kleinkinderen en vriendinnen hebben haar er doorheen geloodst. 

In een aangepaste ruimte zijn de examens met succes afgenomen en onze Poolse opdrachtgever was erg blij dat we er waren. 

We hopen de volgende keer te kunnen vliegen, maar anders pakken we de auto gewoon weer. Het is ons goed bevallen om op die manier naar Polen te reizen. 

Het kabinet heeft per 15 juni 2020 het reisadvies versoepelt, waardoor het luchtruim binnen Europa grotendeels weer open is. We vliegen nog steeds NIET vliegen op landen waar het reisadvies oranje of rood is. 

In augustus staan de eerste examens in Portugal weer gepland, dus laten we met zijn alle duimen dat zij dan code geel hebben gekregen. 

Heb je hem al? De Ascend examengroep B.V. pen!

Wij geloven dat je de kleine dingen in het leven net zo moet omarmen als de grote dingen. We hadden er al langer over nagedacht, maar omdat we altijd werden overladen met pennen van de opleiders, hadden we nooit de stap gezet om zelf pennen te laten maken.

Door Corona besloten we om de pennen niet meer in te nemen na een examen. De kandidaten waren verplicht om deze mee naar huis te nemen. We raakten dus al vrij vlot door onze voorraad heen en vonden het eigenlijk jammer dat nu alle pennen van de opleiders mee naar huis gingen in plaats van onze eigen naam. (We houden veel van jullie opleiders, maar beetje reclame voor onszelf willen we natuurlijk ook stimuleren.)

We hebben dus onze eigen mooie Ascend examengroep B.V. pennen! We zullen bij alle examens extra pennen meegeven voor de opleiders. Kunnen jullie nu een beetje reclame voor ons maken.

De winnaars van de filterflessen! 

De waterflessen t.w.v. €105,- zijn uitgereikt. Alle drie de mannen waren er zeer blij mee! We zouden eigenlijk maar 2 flessen weggeven, maar we vonden het ook zo vervelend als de mannen van RBC Brandbeveiliging de fles moesten delen – dat is niet erg Coronaproof. Daarom hebben zij 2 flessen gekregen. 

Chris van Ooms Heftruckopleidingen was ook door het dolle heen, want als de grenzen weer open gaan en hij kan weer verre reizen maken, dan heeft hij nu altijd schoon drinkwater op zak.

Nogmaals gefeliciteerd mannen en veel plezier met deze flessen! 

In juli hebben we geen speciale actie, maar in augustus gaan we weer los met een ‘back to work’ actie. Na de zomervakantie hebben sommige van ons toch een beetje de vakantie-blues te pakken. Om jullie dus weer met volle zin naar het werk te laten gaan, lanceren we in augustus een leuke actie. 

Interview Vrouwen in de Bouw

Wij zien bij Ascend examengroep B.V. de afgelopen jaren een stijging in het aantal vrouwelijke deelnemers van de examens, terwijl het toch vaak technische banen zijn waar VCA en SOG voor nodig is. 
 
We kwamen op Instagram een account tegen genaamd: Vrouwen in de Bouw. De oprichtster bleek Isabel van der Meij te zijn. Ze is net 26 jaar geworden (nog van harte gefeliciteerd Isabel!) en werkt zelf in de bouw. Ze is junior projectbegeleider bij aannemersbedrijf Den Dubbelden in Noordwijk.

Isabel komt weinig vrouwen tegen die in de bouw werken, maar door haar Instagram bleken er genoeg vrouwen te zijn die in de bouw werken of de ambitie hebben om dat te doen. Met haar Facebook en Instagram hoopt ze nu om vrouwen aan te moedigen dat werken in de bouw echt niet alleen iets voor mannen is.

Ze deelt ervaringen van haarzelf en andere vrouwen op de social media. Regelmatig staat er een interview online op de Vrouwen in de Bouw Facebook. Petra staat deze vrijdag (vandaag dus) online en het interview met Ruby komt 24 juli uit. Beide dames vertellen wat zij vinden van werken in een ‘mannenwereld’. 
 
De contactgegevens zijn:
Facebook: Vrouwen in de bouw
Instagram: Vrouwenindebouw

Wil je meer weten of met Isabel in contact komen? 
Stuur een email naar vrouwenindebouw@hotmail.com